Hi momies!!

Hi mommies, nk tnya betul ke kalau kita tidur terlentang je.. tk mengiring baby boleh lemas? 😊 sya pregnant 16w Kdg2 penat tidur mengiring 😂😂 tq yg sudi jawab hehe#bantujawab #firstmom

14 Balas

Saya mula mula ja mengiring. Tp nanti bgun pagi dah terlentang dh. Tapi sepanjang pregnant banyak tido telentang dari mengiring. Perut dh 9 bulan pun selesa melentang lagi dari mengiring. Alhamdulillah dh selamat bersalin bulan 5 tadi 🥰

t1 dngn t2 okay lagi bleh tp bila masuk t3 awak sndiri akn rsa sesak nafas bila tido trlentang so trpksa lah mengiring . mcm sy bila mngiring kiri bby lgi kick bnyk brbnding kanan tpi bila trlentang mk aih rsa tk bleh brnfas

SAYA PUN ADE MASALAH SAME , tidur mengiring rase sakit sangat pinggan . Terlentang selesa pulak , tapi saye elakkan tidur terlentang . Tapi tulaa kadang taksedar jugak tahu tahu fah terlentang 😂

2mo ago

sis letak bantal kat perut tu masa mengiring. letak bantal jgk kt kelengkang biar support tulang blkg.

best nye smpai 9bulan dpat tdo telentang. sya sesak nafas tdo telentang since 6bulan mcm tu. tpksa juga tdo mgiring k kiri kanan. sbb tu bntal2 d susun seperti kubu kiri dn kanan😂

pusing² la sis.. lenguh kanan, tukar kiri, telentang boleh kejap tapi tu pon kalau boleh letak bantal jugak dekat belakang belah kanan atau kiri supaya kita tido tidak telentang terus...

awal2 tu takde masalah lagi. bila perut dah berat nnt awak sendiri akan rasa sesak nafas kalau terlentang lama. and oksigen ke baby pun memang akan terganggu sikit

Sy pun prnh bace psl ni. Tiap hari cuba utk tido mngiring, last2 bgn tido dah trlentang. Sy prmah jgk tny doc. Doc ckp tido lah mcm mne pun asal selesa

baby tak lemas, awak yg lemas, tp awal2 ni perut ringan lg, nanti baby makin berat organ2 tertolak nk muatkan rahim nanti tu yg semput

dri awl preg mmg dh mngiring je.. xselesa kiri alih kanan..mmg x terlentang..risau bby, 9buln je hadap mcmni...lalui jelah.. 😁

2mo ago

sy start 5 bulan tido mengiring. alhamdulillah baby xde masalah oxigen pun masa lahir n nk besalin. cuma dia kurang berat bdn je skrg🤣🤣🤣

kalau dah sarat sangat better tido mengiring. tido mengiring ni baby boleh dpt oxygen dgn baik