baju pregnant

hi mommies, nk tnya.. ade ke tips nk pilih baju pregnant? mmg kena plih bhgian maternity ke baju biase pun boleh asalkan plih saiz lebih besar?

4 Balas

Baju biasa je pun boleh. Cari yg jenis kat bahagian perut tu loose. Atau kalau biasa pakai yg padan2 dgn badan je, maybe boleh try yg style loose2 sikit. Xsemestinya besar. Skrg kan byk baju style loose. Kalau style t-shirt mcm kena beli besar biar padan perut. Kalau teringin, boleh jgk try yg maternity.

sya da beli baju pregnancy masa 12wks kandungan. ingatkan saiz badan confirm akan naik jadi beli saiz lebih besar drpd yg biasa. Da skarang 22 wks, berat x naik2, turun pon ade, so baju2 biasa pon masih muat lagi. Abeh baju yg dibeli aritu, sampai skarg x pakai lagi. 😂

Sy beli Baju biasa je ktakan sblm mngndung Sy saiz L. jdi Sy beli xl ke XXL

saya pakai t-shirt biasa je..