sendawakan baby

hi mommies.. nk tny mcm mana cara nk sendawakan baby lepas menyusu? sbb baby lps mnyusu terus tido..dan posisi yg sesuai untuk sendawakan baby.. tq

1 Balas

Kalau sy lpas susukan baby, kalau dia tdo, letak baby atas bahu kita, lepas tu tepuk slow2 belakang tu@gosok slow2. Dlm 1-2 mnt cmtu, kalau dia xsendawa jugak, sy bg baby tido mengiring sikit. Tapi kena selalu tukar2 side. Takut kepala dia flat sbelah. Tdo terlentang bhaya kalau trsedak susu. Kena selalu tgk2 bby tu. Tkot dia lemas kalau termeniarap...🙂

4y ago

Ikut gak...kdg2 terus slow2 tepuk. Kdg2 terus ltak kt bahu then slow2 tepuk/gosok. Try n error..tgk bby selesa mcm mna