Klinik untuk Scan

Hi mommies nk tny ada sesiapa tahu tk klinik yg okay utk scan baby area shah alam or subang jaya? Sbb masa 7weeks saya pegi klinik siti utk buka buku bila doktor scan hanya ada kantung sahaja, tk ada hearbeat so doktor refer saya ke hospital tpi bila bgitau mak dan mak mertua diaorg x bgi saya pegi katanya takut dri tk gugur nnti gugur. Saya xde bleeding or apa2 skrg saya dh 9weeks jumaat nnti bru nk gi kk buka buku pink. #firstmom #pleasehelp

Klinik untuk Scan
34 Balas

saya sama kes, scan masa week 7 tak nampak apa2 dlm kantung jadi kena repeat scan 2 minggu lepas tu. Risau gak mula2 sbb either salah date (period tak regular/miscarriage). Harini baru pergi (week 9) alhamdulillah dah nampak baby dgn jantung. Cuma size saya beza 1 minggu dgn period date. Doctor tadi ckp boleh pergi KK buka buku pink, saya scan kat hospital sbb ada referral dari dept lain

Kalau kat kuala Selangor, boleh pergi klinik anda.. If siang perlu temu janji, kalau datang malam x perlu temu janji.. Sy buat scan dlm 5w gitu.. Alhamdulillah, dah boleh nampak sac tapi masih kecik sgt then dtg scan 2 minggu lagi.. Alhamdulillah dah ada baby & heartbeat...2 minggu lagi baru dok suh dtg buat buku, katanya Ngam² 10w..

awk gi je dulu buka buku.. tgk nnt scan mcm mne.. jgn gi hospital lagi.. kdg ade hospital yg tk nk amek kes gugur, lg2 bila tkde buku pink sbb tkde bukti pregnant.. so gi je buat scan dulu, selalu dh 9minggu ni dh boleh nmpk isi.. kalau tkde juga mungkin kantung mmg kosong, wallahua'lam.. moga kandungan sihat2 je

Awal lg ni.. Sy pun masa 8 minggu masih nampak kantung je.. Tapi cari dlm utube memenang ada blighted ovum.. Kalau tak silap ejaan tu.. Cuba cari.. Tengok pengalaman ibu2 yg ada kes BO tu.. Mula2 risau juga.. Tapi usaha.. Makan asid folic.. Pisang dan susu... Alhamdulillah masuk 12 minggu baru nmpak sikit..

saya pon pernah scan klinik siti 6 mggu lg la xnmpak…jadi saya tggu smpai 11 mggu lagi clear nmpak baby dlm kndungan siap tgn duk kt mulut lg😂 …tu pon saya scan sbb kk mnx gmbar scan masa nk buat bku pink tuu…saya scan dekat klinik aaliya sg besi…

2y ago

comel 🥰

awal lagi tu awak. sebiji mcm kes saya scan sama minggu mcm awak lah ada kantung je. lepastu saya langsung tak scan dah. sebulan lepastu scan baru ada janin. inshaallah ada rezeki awak amin saya doakan yang baik baik ❤️🤲🏻

2y ago

Ada kwn punya wife tu.. Dorang g check sampai 3 klinik rasanya, sbb firasat kuat mengatakan pregnant.. Lastly yg ke3 baru detect memang betul pregnant.. Dah 2 bulan.. Upt dia negatif, tapi simptom hamil & x period.. Dok ckp x ngandung.. Sampai kena bagi ubat turun darah Tapi alhamdulillah yg last tu akhirnya ada jawapan.. Semoga dipermudahkan sis

Saye made 6 weeks buat ultrasound. Kantung kecik je . Doc kata Myb baru 5weeks . Mase 7 weeks sye g klinik lain buat tvs scan (scan dari bawah) . Alhamdulillah nampak janin dgn heartbeat . Sis Cuba cari klinik yg ada tvs scan , lebih jelas n puas hati . ☺️ take care mommy

Sis boleh pergi klinik pakar terus. Puas hati sikit. Macam saya haritu, dia scan tak jumpa heartbeat, tapi kantung dan baby dah ada (8w5d). Sebelum tu scan masa 7w dah nampak kantung dan heartbeat. Pastu dia refer pakar. Bila pergi pakar, alhamdulillah. Semua okay setakat ni.

2y ago

Macam saya, mula2 dapat tahu pregnant pergi scan semua ok, second scan 7w5day masa scan pula doc kata xnmpk heart beat, down juga la.. Selang beberapa hari sy scan lg tapi klinik yg lain,, sama juga still xnmpk heart beat klinik tu pn bagi sy letter untuk refer hospital, untuk scan tvs tp doc hospital xbg buat dlu, diaorg scan perut saja sebab sy xdk mslh bleeding apa2.. Diaorg suruh buat buku kt kk dan follow up check saja.. Tgk mcm mne.. Harap semua baik2 saja..

hi saya mcm sis juga pergi salah satu cawangan klinik siti. saya buat 2nd scan masa 10weeks. doctor tu doctor ganti kata xjumpa apa2 & suruh refer pakar tp saya tak pergi huhuh tapi saya ikhtiar pergi klinik lain alhamdulillah ada je siap dgr heartbeat lg 🥰

Saya punya kes lg pelik. 7weeks kantung clear je nampak. 11weeks kantung x nampak, heartbeat x dengar. Pakar yg scan time tu. Still saya visit another pakar on the next day, dia scan dalam terus nampak baby, kaki tangan pon dah ada time tu. Alhamdulillah.