Klinik untuk Scan

Hi mommies nk tny ada sesiapa tahu tk klinik yg okay utk scan baby area shah alam or subang jaya? Sbb masa 7weeks saya pegi klinik siti utk buka buku bila doktor scan hanya ada kantung sahaja, tk ada hearbeat so doktor refer saya ke hospital tpi bila bgitau mak dan mak mertua diaorg x bgi saya pegi katanya takut dri tk gugur nnti gugur. Saya xde bleeding or apa2 skrg saya dh 9weeks jumaat nnti bru nk gi kk buka buku pink. #firstmom #pleasehelp

Klinik untuk Scan
34 Balas

Carik klinik yang ada sonobee .. boleh pergi laman web dia untuk buat appt dulu .. RM18 je untuk early pregnancy scan .. www.sono-ultrasound.com and tunggu dlu for 2 weeks .. kdg baby ade tpi still early tuh

awl lagi ,ada yg dah nmpk ada yg blum..klau sy,sy suka pegi poliklinik ken rimba kt padang jawa shah alam.anak first dgn second mmng scan situ,detail scan sy buat kt situ.sonogpher pun okay mesra..

Awal lagi tu.. ada setengah org 7 weeks mmg nampak kantung je. Boleh cari klinik lain utk scan. Skrg dah 9 weeks mungkin dh blh nampak. Selagi xde bleeding insyaallah ok.

sye 8minggu still kantung lgi..pejam celik 12minggu dh ade heartbeat, 24minggu ade muka dan jantina, 30minggu kuat tendang, skrg dh 8bln..alhamdulillah..bln dpn beranak la..hihi

Boleh try poliklinik ken rimba seksyen 16 shah alam.. Make sure masa nk scan tu minum air byk2 bg pundi kencing penuh.. Nnti scan nampak lebih clear bila pundi kencing penuh..

7w mmg kantung jee 😅 depends on bdn, ade org x nmpk lagi, tpi mostly kantung. nnti dh 8w bru nmpk bby + heartbeat. so nnti awk repeat scan lgi 2w yer.b

2y ago

kan dah kate depends on bdn.

Nie yg sy scan masa 7w kat klinik anda kuala Selangor, dah ada baby & heartbeat.. Heartbeat baby pun normal dok bagitau.. Alhamdulillah, dengar jantung dia..

sy msa 7w pn nampak kantung ja sis,10w bru nampak janin&jantung baby...sabar sis nti sis repeat lg 2mgu insyaallah ada rezeki tue..doa yg baik2 ja..

Awak boleh try pegi Poliklinik Ken Rimba, sy dr scan awal pregnant & details scan dkt situ . Harga pun murah kalau nk banding dgn klinik lain

awal lg syg.. sy 10w bru nmpk hehe..pastu 12w bleeding pastu +ve covid.. doa yg baik2 ..fikir yg baik2.. hehe .. sy pn bby first ttc 3y 🥰