Spotting 6weeks preganant

Mommies, nk tanya spotting mcm ni normal ke? 🥺

Spotting 6weeks preganant
14 Balas

Sama jugak sy pun mcmni masa 6-8w lepastu ok tapi sy follow up dgn doktor jgk laa means dia check apa yg perlu dan scan rahim. Sy ada ambik injection dgn duphaston sbb masa 9w ada keluar darah coklat, tak banyak and tak kerap tapi berlanjutan sampai 12w, doktor kata ada sikit pendarahan dekat pangkal rahim disebabkan keputihan and hormon. Masuk 13w saya ada check keputihan send to lab, result ok cuma keputihan agak banyak. Saya dapat antibiotik lepas pada tu spotting/bleeding stop sampai sekarang 35w.

saya pun spotting mcm ni dah g klinik mkn ubat kuat rahim pun still kua lg tp bila cek nmpk degupan jntg alhamdulillah lega... cuma perut kadang2 senak rase krem... sy cuba positif je xnk fikir yg bkn²... #preggy7week++

2y ago

Dont worry sis. Saya pun sama mcm sis, still keluar even dah amik ubat kuat rahim. Doktor kata detechment, macam spotting tu luar kuasa doktor. Sedangkan baby dan kantung ok je. Sama sama kita positif sis 🤍 saya 8w5d

should be normal maybe dlm fasa penempelan rahim.. sbb msa 6 week kot sy kluar cm tu.. then skrg Alhamdulillah da 15 week.. bby sihat elok jntung dgr smua.. jgn stress2 mommy.. doa byk2 ya.. then nnti go to scan..

Saya dlu pun mcm ni msa 6w. Spotting slama 5hari. Jumpa doc terus. Bila scan x nampak lg janin. Tp kantung ada. Nanti 8w doc suh dtg smula scan. Alhamdulillah janin dah nmpk. Kdg sbb baru nak jd. Apa2 blh refer doc

2y ago

Mcm lendir. Mcm sy mmg jelas kluar nampak pd panty. Biasa org kata janin baru nak menjadi. Mcm tu lah. X apa nnti trus repeat scan kat klnik. Msa spotting tu bnykkan rehat. 🤗

g klnik sis. sy pon masa 6w4d smpai la masuk 8w banyak kali spotting skli je keluar darah fresh. banyak kali g klnik n pac semua doc cakap baby okay. rahim okay os closed. lain org lain keadaan better cek ye

Sy baru je melepasi fasa ni mcm gambar 1 . Tp dia tk turun kat pad bila lap je baru nmpak, Alhamdulillah harini dh takde spotting . Harap2 implantation spotting je Aamiin

Saya pun macam ni . Bila 10weeks sedikit darah . Pergi cek Alhamdulilah baby okey . If awak rasaa krem yang kerap dan kuat better pergi cek ye

Better check dr.. sbb kita tak tau badan kita dgn org lain sama or tak. Insyaallah xde pape.. doa byk2.

Baru 6 minggu tak normal. Sila ke klinik segera. Berkemungkinan jangkitan

Sy dlu awal pregnant dlu sma keluar mcm nih,alhamdulillah dh 25 week dh skrg..

2y ago

Hi, ada pergi check dgn doktor? Kalau ye, doktor ada bagi tahu ke reason kenapa ye?