SPOTTING DAN AKHIRNYA KEGUGURAN

Salam mommies..sy baru keguguran semalam setelah beberapa hari spotting..pregnant 6weeks..doakan sy kuat ya#spotting#bleeding5w#misscarriage

8 Balas

sama la sis. sy nikah 11.1122. LMP 19/11/22. bulan 12 xdtg period. lewat 10 hr sy bt Upt 28/12/22 positive. tapi 30/12/22 saya ad spotting+abdominal pain+back pain. ingat normal esoknye sy g Ed jugak. risau takut ectopic. scan mmg xnampak kantung. Upt Positive. TRO ectopic pregnancy.refer pakar then buat TVS,nampak lah IUGS,cuma kantung tu mcm berada dkt kwsan bawah da.. Dr bagi ubat utk kuatkan rahim. duspathon x silp sy..tapi beta hcg sy 45 shj.😢 Dr kata failing pregnancy lah. spotting pun smpai 6hari on off kluar. beta hcg post 48 hrs makin turun jd 21.. hrni ni 5/1/23 sy stop makan duspathon, keluar terus mcm period dah.. cuma sy musykil. sy nak plan utk pregnant lagi, berapa lama gap.

Assalam. Hi sis. Saya pon baru keguguran semalam. Cukop2 8 weeks semalam. Sama jugak, mula dengan spotting, akhirnya keguguran. Masa awal spotting tu pegi scan dekat clinic nampak kantung kosong je. Size kantung pon kecik sikit - kalau ikot LMP pttnya dah 7+weeks, tapi time scan tu baru 5+ weeks. Apapun, saya redha. Saya doakan sis kuat & tabah. InshaAllah apa yang jadi ada hikmah & yakin Allah akan ganti yang lebih baik. #hugs❤ take care~

insyaallah ada rezeki lagi nanti.jangan stress stress.saya pun pernah lalui bulan 7 lepas.alhamdulillah sekarang pregnant dah 7 weeks.yakin Allah akan ganti yang lebih baik kalau dia ambik sesuatu dari kita❤️

2y ago

Kalau saya waktu 6weeks still nampak kantung lagi. Dah masuk 8weeks Alhamdulillah dah nampak janin & heartbeat baby

Sama macam saya. Gugur on 6 weeks. Alhamdulillah Lepas period pertama saya dh mengandung. Org kata lepas gugur senang lekat. Semoga urusan awak dipermudahkan amiiinn.

2y ago

blh sy thu awk keluar spotting mse tu byk x?

Salam, saya pun keguguran bulan Mac 2022. Alhamdulillah this month pregnant 6 weeks. Kuatkan semangat dan percaya rezeki tuhan 💪💪💪

1y ago

Ni kira keguguran sis yang kedua ke? Maaf tanya

sy doakan sis kuat. sy pernah lalui bnda sama.. phm sngt perasaan tu. amik msa utk pulih spenuhnya sis. ❤️

ya betul..nnti Allah akan gantikan yg lbih baik. jaga diri dan kesihatan selalu yaa

Xpe sis ..mungkin ada rezeki yg lain sedang menanti. . jgn give up sis ...