Apa pendapat mommies?

Mommies nk tanya sikit la. boleh ke kalau saya keep on pakai seluar pendek n baju ketat kalau kat rumah lepas baby dh lahir. ada probality tak anak saya akan pakai seksi jugak kalau dia dh besar? atau saya boleh pakai camtu sampai umur anak saya berapa tahun untuk dia tak ikut cara berpakaian camtu

2 Balas

kalau baby masih kecil sebelum mumayyiz kira dibolehkan lg. selepas tu mmg ibu bapa disyariatkan pakai pakaian menutup aurat sbb masih ada batas aurat walaupun antara anak beranak. yg tak terbatas aurat ni hanya suami isteri sahaja. anak ikut cara pemakaian kita atau tak tu bergantung pd ajaran/pengaruh luar juga. tp alangkah baik jika ibu bapa tunjuk tauladan dari rumah. so anak pun akan sedikit sebanyak ikut acuan yg kita dah bentuk☺️

Kalau tanya pendapat saya better elak pakai pakaian yang sebegitu. Ya boleh jadi anak akan terikut. Syukur sis fikir yang baik² moga dipermudah yang baik²