Sampai umur bby berapa kena pakai barut perut ?

Salam mommies .. nak tanya barut perut kena pakai sampai baby umur berapa bulan ? Sekarang ni anak saya umur 20 hari .. sebab cuaca sekarang panas kan .. boleh ke kalau xpakai barut pakai baju je terus ? Mohon jawapan .. #firstmom #seriusnanya #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

5 Balas

sy xbg pkai powm..dpn mak je bg pakai jap lpas mndi..lpas tu nmpk ank rimas cabut trus🤣🤣blk umah sndri xde barut2 dh..ahamdulillah xde pape powm...xde mslh kmbung powm...

kalau saya, saya pakai barut smpai tali pusat bby tertanggal je and biasakan tak pakai barut tkut perut bby trbiasa guna barut dan tanpa barut boleh buat kembung ..

kalau anak takde masalah kembung, boleh je tak pakai barut..

Saya pun tak pakaikan barut dari dia lahir.

boleh takde masalah.