27weeks

Hi mommies, nk tanya minggu ke berapa kah kita kena kira pergerakan bayi? Sy dh 27weeks tp baby kurang aktif. Risau laa ?

13 Balas

Biase 28weeks baru suruh start kira..tapi sebelum tu pun boleh dah start kira..dari pukul 9pagi smpai 9malam kena cukup 10x..klu risau pegi jelah spital..xrugi lun..berjaga2 kan..

try kacau2 dia..mnum ais atau mkn aiskrim..bby sy biasa mkn masam dia gerak aktif sgt😂... ais dgn aiskrim xjln..hehee.. try ckp2 dgn dia...mmg akn rsa dia tendang2..

5y ago

Nanti nk try makan masam pulak hehe thank you

Xade nurse suh kira pergerakan ?sb sye 24@25weeks dh kira pergerakan..Sis try kira ckup x sepuluh kali dlm 12jam..Means start pkul 9pg smpai 9mlm

Sis selalu ajaj baby berbual tak??? Kalau tak sis kene banyakan berbual dgn baby dlam perut..suruh la suami sapu2 perut tu

Masuk trimester ketiga @ 28w.. sy dlu nurse / doc x suruh pn tp sy buat je.. masa app diorg just tanya bby cukup gerak x..

mngkin bby blm lagi aktif tu.. tapi klau dh 27w satu hari tak smpai 5 kali gerak kena pergi hsptal lah buat check up..

5y ago

InsyaAllah thank u ☺️

Sy 20weeks kalau baby tak gerak2 pun rasa risau walaupun start kira pergerakan baby 28weeks..

sy juga 27week.Dr.inform 28 week bru kira pgerakan baby

Saya 26weeks mula kira prgrakan 28weeks nt..minggu dpn

try mkn bnda manis..kdg baby respons bnda manis ni

5y ago

InsyaAllah nanti saya cuba thank u ☺️