Due Date.

Hi mommies.. Nk tanya, ada tak apa apa petua bersalin.. Harini due date saya.. Tapi masih belum ada apa apa tanda pun.. Ada tips untuk mempercepatkan bersalin tak? Kalau boleh tanak sampai kena serah diri..

4 Balas

Hi sis, cuba banyak berjalan, berjalan itik, makan kurma, gosok perut berbual ngn baby mintak die cepat keluar. Minum air suam, selawat banyak2. Sujud lama2. Semoga dipermudahkan urusan Sis n baby, inshaAllah.

Boleh saya tau.. kalau serah diri kenpa ye? Kena ceaser ke cmna?? Saya pon nervous ni.. masih belum ad tanda2 nak bersalin..😣

4y ago

Masing²berdebar ni sis,ya allah baby masing²sedap duk dlm perut ibu²dia ni... Sya akhir buln 5dh 34minggu 5hari...

Bnyk2 bjln sis, buat senaman ringan2. Insyaallah , sblm ni 36w sy kuat bjln, alhamdulliah 37w dah keluar tanda n beranak

Bykkan berjalan itik & senaman ringan utk cepatkan bukaan jalan. Semoga selamat delivery nnt ya