Placenta previa type 3, 34w

Hi mommies, ni second pregnancy sy. Anak sulung pun czer sebab breech. Kalini pregnant baby alhamdulillah okay kepala dekat bawah, tapi detect pada 20w sy pp type 4. 33w ke klinik scan, nampak sy pp type 3. Lusa perlu checkup untuk warded atau tidak. Sy teringin nak bersalin normal, harap kalini uri naik sikit dan ada rezeki bersalin normal. Btw, anak sulung & baby ni boy. Doakan sy and baby sihat ye mommies ☺️ moga ada rezeki sy normal & dapat baby girl pulak next. Tq mommies

4 Balas

Sblm doc sahkn sy PP Type 1, sy byk baca psl PP ni, doa minta jauh. Masa 28w sy buat detail scan& 5D scan kt klinik swasta & sonographer check uri bwh sikit tp masih ok sbb jarak dlm 2cm. So masa checkup 31w dgn kk sy minta doc kk check & masa tu doc sahkn sy PP Type 1. Doc ckp masih ade harapan utk naik sbb masih awal & minta nnt repeat scan lg 2weeks utk check lg kedudukan uri. 33w appointment dgn kk & doc check katanya uri dh naik xde lg di bwh. Alhamdulillah syukur sgt masa tu. Pd mggu sama sy dtg appointment dgn pakar O&G dan pakar kata kedudukan uri pd tahap tidak bahaya. Tp kita biasa la kn riso sentiasa. Jd sy nk share ape yg sy amalkn. Sambil kita sujud doa pd Allah, sy ikhtiar jg utk buat senaman, sy search kt youtube senaman utk PP ni, jd itula yg sy amalkn. Maybe sis boleh cuba jg. Semoga sama2 kita dlm keadaan yg baik2, boleh bersalin normal & dipermudahkn urusan. InsyaAllah, try to be positive & jgn stress yea sis.

semoga dipermudahkan urusan sis..sis sama ngn sy,sy pp type 3 wktu 28w..n 32w xberubah..sy refer pakar o&g time 36w..alhamdulillah,uri sy kt bwh tp cuma 2cm shj.doc scan masuk dlm vagina kita utk tgk uri secara tepat...so doc bg sy bsalin normal..ikutkn sy dpt date czer msa appoiment dgn pakar o&g..tapi..doc bg sy bsalin normal ikut due..syukur sgt2..baby sy pun breech 32w..sis..bykkn solat hajat yea..solat hajat rakaat kedua,kita sujud lama..mtk apa yg kita hajati..smoga dpermudahkan sgala urusan sis..sy fhm prasaan sis..sbb sy pun mcm sis sblm ni..kuasa Allah..sis doakan sy juga yea due sy 19/11 nnt 😁

sy pp type 4 at 30weeks, bila cek 32weeks dah jadi pp type 1. sy tk bedrest pun, sy aktif mcm biasa siap angkat baldi mop lantai tunduk2 cuci sangkar kucing. mungkin sy bnsb baik

moga dpermudahkan urusan..bykkan rehat dan elak angkat benda2 berat..