Berat Badan Menaik...

Hello mommies! Ni nak share. Masa mula masuk 30w berat badan naik mendadak dalam masa 2w. Tiap kali checkup after 2w msti naik 2-3kg. Mnum air gula pn dah 2 kali tp negative kencing manis. Baru2 ni checkup, dari last year pya berat 67.5kg naik pla 71.2kg. Doc syak ada darah tinggi tp smpai skg blm pernah rsa tanda2 darah tinggi or mybe mmg ada cuma sy ja tak alert sgt. Mommies2 ada idea tak mcmna spya berat tak menaik & klau bole darah tinggi tu tak mau lahh ? dah cuba kurangkan mkn but still jga. Ada idea??

1 Balas

Sama laa saya. Skrg 31w. Mggu lps check up naik 2.4kg. Terus kena minum air gula. Sy dh kurgkn mkn nasi. Mlm klu xbtl2 lapar sy mkn roti atau biskut je. Xtau dh nk diet tang mana lagi😅.