Maternity pad utk bersalin

Hi mommies, nak tnya pengalaman mommies , maternity pad apa yg sesuai ya? Yg jenis bertali atau yg jenis pants better kalau time kat hospital?

23 Balas

Hi sis, macam saya mula2 beli pad maternity brand autumz kot, senang sebab ada wings haha. beli dgn disposable underwear tu. so happen tak test dulu, underwear tu ketat rupanya walaupun dah saiz xL. nasib baik ada beli jugak jenis panties tu. saya beli brand sofy saiz XL, elok selesa dan praktikal untuk saya yg bersalin czer. lepas tu suami ada beli brand apa ntah kat hospital, pun selesa sangat. balik rumah saya sambung pakai brand kotex pula. brand libresse macam kecil sikit ukuran XL dia. lepas 5-6 hari, baru saya guna maternity pad tu pkai dgn underwear biasa. cadangan saya, boleh spare dua2 jenis, dan sis cuba test saiz dulu ya.

ni pengalaman saya.. 2nd pregnant pecah ketuban awal.. konon nak beli pad biasa je sbb selesa.. rupanya tak sesuai.. saya beli librase masa tu . pad ade berwarna sikit corak2 sikit.. rupanya tak sesuai.. susah nak tgk warna air ketuban.. misi nak tgk ade warna hijau atau tak..takut baby dah terberak.. jadi selain consider tali atau tak..consider jgk pad yang tak ada corak2 atau berwarna walau sedikit.. sbb kdg bukan guna time bersalin je.. kot dah pecah air ketuban awal..sebelum bersalin pun kene guna jgk pad..

1y ago

baik noted. tq for the tips ❤️❤️

Bertali nurse akan pakaikan slps kita bersalin.. slps naik ke wad sis tukar je... suggestion sy: utk minggu pertama sis pakai yang jenis panties tu...sbb blood flow agak heavy bila dh slow tu boleh pakai jenis lekat tu. tapi beli lah pad bersalin.....sbb pad biasa tu kasar sikit kalau jenis pad bersalin die punya kapas lembut je.. baru selesa dan x usik tempat jahitan sis...

1y ago

noted tq for the tips ❤️

No one told me about this lalu beli la pad yg xsesuai bnyk gila. Rpny the best is pad pureen madame maternity pad pakai dengan disposable pants yg mcm boxer tu bukan panties. Plg selesa pakai on the 1st week postpartum. Pad biasa utk period tu boleh la start pakai 2nd week onwards. I know this pon sbb hospital provide. Harap membantu

1y ago

Sy beli Tena pants, pakai selama seminggu dua or smpai habis satu plastik tu. Then lepas tu, baru pakai pad biasa time period. Lepas flow dah tak byk, pakai pantyliner pula ☺️

saya xprefer bertali. sebab cpt terbuka. nanti masa lepas bersalin nurse akan pakai kan yg hospital punya dulu jenis bertali. kemudian tu baru tukar kita punya pad. saya lepas dpt katil terus ke toilet tukar sbb xselesa pakai yg bertali. pakai pad overnight biasa pon boleh awak.

1y ago

most wc☺️. semoga dipermudahkan urusan awak🌻

sy beli yg pureen, tp sgt laaa x selesa pakai.nasib baik beli sebungkus je..tu pun ada lg lebih.. sudahnya suruh husband beli pad overnight biasa je,lg selesa..duk rumah pakai pad time darah byk je, time kua sikit2 lg selesa x pakai pad, cuma kne rajin basuh spender je la🤭

1y ago

tq for the info dear ❤️

saya pakai yg madame maternity...bagi saya best dan xsakiy tmpat jahit...lepas brsalin(normal)...dlm sehari saya pakai tali...hari kedua xikat dah tapi pakai dengan underware pakai buang tu....xpayah nk basuh² underware klau bocor/terkena darah..buang je skali pad tu...

1y ago

noted . tq for the info ❤️❤️

Sy dlu pkai yg jnis Pant.. Dlu bli yg kotex punyer.. Selesa... Awal2 memang kerap kne tukar... Lpas 2,3 hari blh dah la pkai pads biasa cm period tu sbb xde la kuar byk Sgt drh.. Tu pglmn sy la

haah .pants lebih baik..cri kt shopee..brand sofy hrga marhaen..sbb nti pas bsalin pn nk pkai tu jgk..lg senang.. sy beli byk2 aritu .period biase pun leh pkai..lg selesa

1y ago

Saya pakai pad brand autumnz, libresse overnight dgn libresse panties. Panties paling senang tp pricey kan. Pakai overnight pad pun ok je. Autumnz maternity pad selesa.