Maternity pad atau Sanitary pants?

Hi mommies, nak minta pendapat sikit. Mommies yang berpengalaman. Mana lagi best, selesa dan memudahkan kita kalau dekat hospital nanti? Maternity pad atau sanitary pants?#firsttimemom #pleasehelp

3 Balas

Bg sy senang sanitary pants sbb lg senang sarung je. Tak payah nak tampal dkt spender . Sy dulu anak 1st dlam lr bg nurse spender pakai buang & maternity pad. Tak sampai berapa jam dah bocor. Nurse salah bajet letak pad. Kita nya tgah lemah lg nak bangun tukar & lg 1 bawak spare plastik kecik2 utk mudahkan kita buang pad. Dkt wad tak larat nak basuh pad tu. Nanti buang je pad dalam plastik & buang je dlam tong kuning. Itu pengalaman sy la 😅

4mo ago

Fahammm.. thank you sis ☺️

sy lg prefer sanitary pants.. lg mudah n slesa.. ssh nk bocor.. xprlu dh nk tampal2 bagai.. trus sauk pakai jer.. ank first dlu paka maternity pad.. agak leceh.. nk tmpal then bila duduk slalu senget sbelah.. xselesa tmbah dgn jahitan lg.. ank kedua sy paka sanitary pants.. mudah sgt.. n xprlu nk betulkn bnyak kali.. n lg cepat.. xde lar tggl ank lama dkt katil.. wlaupom ad yg tolong tgok ank.. hati ibu still xtenang n nk cepat2..

4mo ago

Okayy.. beli sanitary pants ajelah hehe. Thankyou sis!

saya prefer maternity pad brand kasumi kat shopee tu, serius okay. darah banyak pun still tak tembus