Bayi 5bulan lebih belum boleh meniarap

Hai, baby sy xnk meniarap, bila buat tummy time asik xslesa n nangis. Skrg dia boleh pusing terlentang.mcm twrbalik kan? Patutnya dr baring ke meniarap, tp trbalik plak..normal ke ek

2 Balas

Baby sy pun mcm tu. mertua asyik duk risau ja sebab da 6 bulan tp baby xnak brtiarap sendiri. kena bantu juga. bila bt tummy time kadang ok kadang nangis xnak. badan da kuat da. pakai walker pandai round sana sini.

4mo ago

ohhh okay2...risau kan...alhamdulillah baby sy dh cuba mniarap dh🥺🤲🤲🤲...sy baca2, biar baby progress sendiri.kita jgn stress, tp dlm msa sama bantu stimulate anak...smga anak2 kita mmbsar dgn baik tanpa delay aameen;)

park