Baby masih bedung even nak masuk 4bulan dahh

Hi mommies nak tnya anak sy dari lahir sampai skrg kalau tdoq mesti kena balut tak kesah tdoq siang ka malam ka mesti kena balut..klu xbalut dia tak tdoq.. anak mommies ada yg mcmni tak??? Hmm taktau laa sampai brp bulan kena balut anak sy nii..Sy dh malas nak balut dia...btw kena balut dg kain batik tauu sebab balut dari kepala...klu balut dg bedung tak muat hmmm 🥺🥺🥺 nak bwk p mana2 susah sbb tak cntik lgsg balut ngn kain batik hurmmm nampak mcm baby zaman dulu

Baby masih bedung even nak masuk 4bulan dahh
46 Balas

Anak buah saya sampai 11 bulan berbedung. Ada jual muslin swaddle yang saiz besar kalau awak taknak guna kain batik. Anak buah saya tu besar dan tinggi pakai muslin swaddle. Nak cerai bedung boleh, takde masalah. Cuma perlukan ilmu sahaja. Awak follow FB babylanguage. Masalah awak ada penyelesaian di situ. Good luck🌹

x apa sis, yg penting baby selesa dan x meragam bila dia suka dibedung..kita bedungkan aja. ada jenis baby mcm anak sy x suka dibedung tangan asik kelua2 ja..lagi seteres nak kene balut2 balik sbb kalo x bedung tido tekejut2 dia..sampai masa dia pandai berbalik badan baru pelan2 x yah bedung takut tetutup hidung

anak sulung saya dulu pun kena bedung jugak kalau tak asyik terjaga je. then baby sitter dia ajar dr bedung nampak muka sahaja turun ke bdan je then bia kaki pulak nampak lama2 bedung tangan je. sampai lah umur setahun macam tu terus xberbedung. alhamdulillah okay besar dah budak nya umur 7 tahun dah tahun ni.

Comel sgt anak sis ni. Boleh guna bedung jenis zip yg ada lubang utk tangan keluar. Utk henti bedung, mula2 saya keluarkan tangan baby. Lepas dah biasa tangan keluar, saya buka zip dan keluarkan baby dari bedung lepas dia tidur. Saya bagi bantal kecil utk dia peluk.

comel sangat anak sis ni. anak sy boy 3bulan lebih stop dibedung sejak umur 2bulan. mlm2 sy pakaikan sleepsuit sbb kdg tempat sy panas. nasib baik anak boleh tidur dgn lena tanpa di bedung. cara sy, susukan anak sehingga dia tertidur.

ayat baby zaman dlu tu lwk 🤣 comel la awak. kemas je. ank sy nk bedung. tp time nk bedung meronta. klau tk bedung tk tdur plk. klau bedung biasa pun dh peluh bedung mcm ni ank tk pns ke?

subhanallah comeinya.. ini baru limited edition baby kain batik hehe.. seronok tgk..ank sy dr lahir xnk bedung.. huhu xmerasa la sy teknik2 ikat cantik kemas mcm ni

8mo ago

haha anak sy pun sama dalam pantang tak nak nya dibedung mcmtu.siap terkeluar hujung kain bedung tu dia rimas siap tendang2x lagi.bagusnya kalo baby kedua ni boleh bedung mcmtu.tenang je baby ni tido

anak saya semua tidur bedung sampai 8 bulan ke setahun. ni yg no 5, suka bedung dr kepala..elok je awak baby tidur berbedung. nyenyak .

8mo ago

sya badung instant tu..hehe.. x PNdi buat mcm...comel sgt

Anak saya pun masih berbedung jugak. Saya pentingkan kualiti tidur anak. Kalau tk bedung tak tidur la anak tu. Anak membesar dengan cara tidur jadi biarlah kak dia selesa gitu

Anak saya pun bedung sampai umur 6-7 bulan kalau x dia xlena tido , baby kena cukup tido untuk perkembangan otak dia jd ikut demand baby supaya tido lenaa