Baby masih kena bedung nak masuk 4bulan dahh hmmm

hi mommies anak sy nii nk msuk 4bln dhh tapi tdoq ja kena balut tak kesah tdoq siang ka malam ka mesti kena balut..Sy dh bosan balut dia dahla balut pakai kain batik sbb bedung tak muat sebab balut dari kepala...Nak bwk p mana-mana pun susah mcm baby zaman dulu dahh hmmm ##ingintahu #pleasehelp ##seriusnanya #firstbaby #firstmom #First_Baby #tolongjanganbuli #tolongsaya

Baby masih kena bedung
  nak masuk 4bulan dahh hmmm
7 Balas

Sama ja dngn ank kami. Berbedung. Siang ok buh ndoi. Xyah bedung, mlm mesti bedung tido tilam. Bedung bru lena, xbedung xlena lah. Meracau tngn bdan smua. Bila bedung auto lali. Pernh jgak org lain anak depa bedung smpai 8 bulan duk bedung lagi. Biasa mcm ni high need bby. Kami bby mcm tu. Nk angkt je dukung je bila bngun, duk bawah xmau. Tidoq pon dia ad kelaku dia , mcm kena bedung ni lah. Nasib kami beli kain bedung yg size besaq t Yu. Skrng boleh pakai lgi, kalau xmuat esok2 ni, bedung tngn ja pon jadi dah.

anak sy dlu xsuke bedung , skrg 4 bulan nak berbedung plk bru lena n lama tido . tapi oke la janji dia selesa n rsa safe dgn cre tu .. nnti dia dah pndai meniarap bru la xyah bedung . ade je yg 8 bulan pom still nk bedung time tido . sbb dia rsa selesa

sama la dgn ank Sy da 4bulan..Masih bedung lagi kalau nk tido..die akn bedung bila tido dlm buai..kalau tido bwh..die tknk bedung..mcm mne tu??ank no 2 nie mcm2 perangai ad..hihi..kite jela kena sabar..relax2 je..

6mo ago

kite kena ajar..sbb die da start nk merangkak nie..tido asyik nk menyarap je

anak saya pula dari nb tak suka bedung, sampai skrg bagi selimut pun taknak, even kita kesejukan . btw nak ckp comel gila tgok bedung mcm ni , first time tgok, sllu bedung badan ja.

Alaaa sayang comelnyaa diaaa. Mcm anak saya juga 4 bulan masih berbedung. Tapi ok je asalkan dia tido, saya pun boleh tido dgn tenang🤣 nnt lama2 dia akan cerai bedung jgk

Stop bedung n bertahanlah tidurkan dia cara lain kalau xtahan sgt. Cuba dodoikan dia pulak. Tp umur ni ok je bedungkan lg

Bedung kn pun xtahan ke😌