Baby 8 Bulan

Hi mommies, nak tanya..ada ke baby mommies memilih nak ayah@ibu dia je? Mcm baby saya, dia suka ayah dia..semua nak dgn ayahnya dari segi susu, pakai baju, tukar pampers..sampaikan saya nak buatkan utk dia pun taknak menunjukkan dia tak suka@nangis😅kongsilah pengalaman mommies ye #Sharing_dong_Bund

10 Balas

ada ...tapi dia masih nak la sy urus dia ..cuma kalau sy yg amik dri pgasuh dia tknk balik n mngis ..kalau ada daddy kt rumah dia main ketawa2 dgn daddy jee ..dgn sy terus buat muka kelat ...dgar bunyi moto suami balik keje pon dia da teruja ...suami keje 3ptg -11 mlm ...start pkul 10 dia dah mnunggu n kdg2 buat perangai merengek ada je tk kne n sy pon chat mngadu ngn suami ...bila suami sy balik dia ckp okey je ank tk mngaruk😂

Best tu... takde la kita burn out buat benda sama sorang2 sampai tidur. Bangun tidur sambung lagi. Saya suri rumah. Pagi sampai petang memang saya uruskan semua. Bila ayahnya balik kerja, shift malam jaga anak memang anak nak dgn ayah je. Mandi, tukar pampers , buat susu.. semua ayah je. Masa tu la saya boleh santai2 sikit😄

Ank sy pula mmg lbh nk sy…tp kalau keluar mmg nk dgn papa dia je sbb suami sy akn lyn n jaga dia kalau kt luar.kat rmh sekejap je main dgn papa dia pastu bnyk nk melekat dgn sy mgkin sbb sy pn busy dgn kje.jd,masa bersama mmg terhad.blk amek dr taska pn dh ptg..apalah sgt aktiviti nk bt kt rmh.pukul 10 ank sy dh tido

anak saya 1 tahun lebih jaa nak ngan saya pastu 2 tahun sampai 3 tahun dia nak ngan ayah dia Bagus kita tak penat nak buat apa ii nak mandi berjam pon takde masalah cuma kalau nak mandi berejam tu tunggu ayah dia ada laa cumanya anak saya time tido mesti kene tido bawah ketiak saya yg itu takleh berubah haih

kesemua ank2 sy pilih sy masa bb..tp klau dieorg nmpk papa je excited lain mcm plak.. appy je..klau bab manja..bab itu ini nk sy..nk wt keje ssh.tp bile dah besar xleh nmpk papa pandai nk bodek g kedai..

sama dgn anak Sy smua mau ddy dia mkn, main tukar pampers susu pokoknya smua mau ddy yg urus apa lg klu ddy kja sehari plg kja melekat ja la dia smpi tido pun mau ddy yg tidokn 🤭

sm mcm anak sy dia rapat dgn ayah smpai dh umo 5 tahun ni..pape smua ayah even sy ni full time housewife😂✌🏻slalu dgn dia..dia tetap nk ayah juga..🤭

bestnye.. sbbkn sye surirumah 24 jam dgn anak, memg anak nk sye la.. tp klu kt lua, dye nak bpknye..

4w ago

btol.. tp nant smpi je umah, dye nak mak dye plak.. kte penat bjln x hilg lg, nak lyn dye plak.. bpk dye best, blek jln bley trus rehat2..

ank sy takde pulak mcm tu. dia mana2 pun ok je. tak memilih 😅

Normal.. Teruskan bonding time dgn anak