Tidur tak berbaju sebab panas

Hi mommies. Nak tanya tak pe ke baby 3 bulan tidur tidak berbaju sebab skrg musim panas. Baby susah nak tidur malam dgn ptg sebab panas. Bahaya ke utk baby ? Saya balut dada dan perut dengan napkin nipis. New mom 🥹

11 Balas

tak bhaya la..ok je kalau bukakan baju anak sbb dia berpeluh dan pns..nnti pns sgt pun xbgus tuk bby..mcm ank sy dlu ms musim pns sgt2.. sy pakaikan diapers dan barut je..pstu bila mlm nk tdo..sy tgk kalau kaki dia start mcm sejuk..sy selimutkn ank dgn napkin nipis.. mcm ank sy dlu lahir prem lg nk kena jg suhu bdn dia make sure suhu bdn normal.. sbb bby premature ni more sensitive..kang pns sgt xblh .sjuk sgt xblh..mg dpmudahkan segalanya amiin

anak sye tido dgn pampers je. time mlm bru pakai kan baju lengan pendek. kekdg pkai singlet je. tu pon kekdg bila dia bgun nk menyusu bru pakai kan. kesian ke anak musim2 panas ni. sng naik ruam panas. sye siap ltk kn portable fan dkt tepi dia, xnk bagi panas.

baby sy 3bulan 4 5kali sehari mandi sbb cuaca panas .. kadang2 terpaksa laa mandi kn dia kul 2 3 pagi sbb baby susah nak tido.. bagi berendam dlm tub mandi baru dia berenti nangis.. 😅

x bahaye pun..ank sy lngsung x blh bbju..abis naik ruam n peluh.. kesian die jd x slesa klau pkai baju.lain la klu dedahkan badan ank dgn suhu sejuk tnpe bbju..blh jd selsema

1y ago

xde pon kembung ke msuk angin sis. anak sye mmg x berbaju langsung dkt rumah. pakai pampers je. elok je x kembung.

baby saya newborn pun pakai barut dengan pampers je sis lepastu bedung , musim panas ni kalau pakai dia baju dia harunya satu rumah

ohh ...musim Panas kan sekarang...takpe asalkan dada dia tutup...jgn kasi dada dia sejuk je.. 😃

try dlu 2-3 hri tgk baby mragam x klu x bbaju? klu ok xpe la..

Boleh jugak bagi baju yang berlubang tu, jenis eyelet

Boleh awak. Angin tak masuk melalui kulit.

boleh je