Bayi 1 bulan

Hi mommies. Nak tanya. Sy first time mom. Pantang sendiri. Bayi sy umo 5 minggu, lepas kenyang, tukar diaper pun dh, tapi tak nak tdo. Ke sy yang x pandai tdo kan dia? Tiba² minggu ni mesti nak mngempeng je. Sendiri terlepas dari puting trus mata bulat. Sy bg nenen balik dia xmau dah. Saya jadi buntu. Kalau tak mngempeng dia merengek pastu nangis. Masa mengempeng tu dia tdo. Tinggalkan skjap, 10 min dia bangun dah.. Huhu.. i need help mommies.

6 Balas

Bedungkan dia. Agak2 dh kenyang tu. Tepuk2 pinggul dia.anak sy kalau taknak bg dia tidur kena make sure tgn dia elok dlm bedung jgn bg dia boleh keluarkan tgn.

9mo ago

thank u utk respon sis..