Susu ibu hamil

Hi mommies. Nak tanya susu apa yang terbaik yang tak mengandungi gula? Kalau dalam sehari berapa kali mesti minum susu? Dan berapa tempoh jarak minum susu dan zincofer? Tq in advance ❤️ #bantusharing

11 Balas

Hello, untuk pengetahuan sis. Smua susu ada gula sendiri. Natural sugar dari lactose so sepatutnya awak tanya susu apa yg tiada gula tambahan 😊 Kalau sy minum Anmum Materna perisa plain. So far the only one that has no added sugar. Brand lain sy baca ingredient ada gula tambahan. Sehari boleh minum 2x sahaja. Jarak 2 jam selepas makan or minum anything. Kalau nak senang awal pagi terus makan zincofer dgn perut kosong dan tggu sejam. Lepas tu boleh breakfast dah.

Hai. Kena try and error. Ikut kesesuaian tekak tapi semasa hamil saya minum susu Enfamum dan Similacmom dia tak manis sangat. Kena tengok kat packaging selalu akan ada tulis recommend minum berapa kali. Kena jarak 1 jam atau lebih selepas makan folic acid.

Bagi saya baik ambil supplement kalsium dari susu.. sebab susu kebanyakkan banyak gula.. macam saya ambil supplement kalsium Amway.. Alhamdullilah tak ada kencing manis.. susu fresh milk and low fat sekali sekala je minum bila teringin

boleh je minum susu. sy kuat minum susu takde sangkut kencing manis pulak.. ikut badn jugak.. dan jenis susu.. susu kotak hl boleh.. mcm sy dulu minum frisomum gold ..mcm sy minum shari skali..minum susu pgi.. malam zincofer..

saya minum hl klinik pun kata hl bagus sbb ada acid folid , tapi depends pada setiap badan juga lepastu kalau boleh jarakkan 2 jam dari ambil ubat sbb ubat tk boleh amik dgn susu

I minum fresh milk farm fresh je sbb dari dulu mmg minum susu tu. 2 kali sehari, pagi dgn malam dlm pkul 8 mcm tu. Before tido mkn iron tablet. So far hb maintain

pergi farmasi caring doctor kn bg tahu susu yg sesuai UTK ibu mengandung yg ada kencing manis

Saya ambil fresh milk je… sbab susu tepung smua ade kandungan gula

Minum susu HL warna merah sis, ada asid folic. Sedap pun sedap.

1y ago

betull sy masatu hb low terus amik Hl dan kurma sampai skrg maintain je hb cantik