Sakit perut and perut mengeras

Mommies, nak tanya. Skrg saya dh 39 weeks. Pukul 1 pagi sampai 5 pagi, perut kerap mengeras and rasa mcm kena tekan dekat bahagian bawah perut. Lepas pukul 5 pagi, perut dh x rasa sakit or mengeras. Perlu ke saya ke hospital ?

2 Balas

jika perut mngeras stiap 5 minit puan perlu ke hsptl asap tuk dptkn rawatan dan pantauan dr doc dan nurse dgn mesin ctg bg memantau keadaan bby dlm kandungan sm ada bby ok or ada alami pape yg abnormal..mg dpmudahkan segalanya amiin

11mo ago

thank you awak. ada yg ckp klau x sakit no need to pergi hosp, perut mmg kerap mengeras..