Perut berangin

Hi mommies ..nak tanya siapa yg preggy perut berangin dan asyik kentut2 dan sendawa

13 Balas

Sy dh msuk trimester ke3.. Perut bnyk angin, smpai rsa xslesa kt perut😖..Tp sy sapu mnyk angin, kt pinggang blkang, kt kaki, dn kt atas perut(tp kt perut xbnyk skit2 jerr) sblum tdur..alhamdulillah Bla dh kluar kntut tu bru rsa slesa..time tdur pn kntut2 jgk😅😂.. Sy xkesa kntut2 sbp angin kluar, dn prut pn dh xsakit cm dlu.. Klau sy xkntut fuhhh prut rsa lain mcm 😟..

4y ago

Kan sis.. Bila da kentut legah rasanya.. Dan sy suka bila kentut2 sbb rasa mual2 dn nk muntah tu kurang.. Time nk tidur malam tu la bnyak angin..sy pun sapu minyak yuyi bru ok dn angin pun keluar.

sy pun sama.. muntah angin jer keluar..then skg gastric pula slalu menyerang wlupun makan tak skip.. entah bila la berakhir angin2 ni. mmg tak sedap perut hari2

Sma la sy muntah angin ja.. Skrg da pukul2 lebih xboleh tidur angin dlm perut bnyak dn asyik kentut...

Hai , saya masa awal awal lah rasa mcm tuh. Nnt lelama hilang sendiri sekarang pedih ulu hati pulak😅

4y ago

Hai.. Oh yake.. Ni anak ke2 anak pertama xda pulak.. Xselesa sbb angin bnyak dlm perut.. Hehe.. Sy angin dn pedih ulu hati..

sy.. brangin.. pstu mual.. muntah angin je.. haha.. tmbh plk dgn gastrik.. mmg merana.. 10weekz

Sama..skrg 15weeks mmg tgh kuat berangin & pedih ulu hati

11week preggy, angin dalam perut mcm bergaduh huhuhu

Sya perut sllu kembung tp skrg dh berkurang lah

Saya...kdg nk mkn pon seksa..sbb pnuh angin

Sye..dri awl dh rse..hehhehe