3 weeks lebih pregnant. perut kerja berangin jaa🥲

hello mommies, just nak tanya normal ke awal pregnant ni perut kerja berangin ja.. lebih kurang mcm perut kosong tu. kerja kentut , sendawa jaa.. pastu jdi mcm cepat lapaq😖 tahan kenyang dua jam je pastu kena mengunyah balik sbb perut ni kerja berangin je. normal ke?? ad yg pnah lalui mcm ni dak? #firstbaby

3 Balas

Boleh jadi sbb cepat lapar tu berangin. Mmg normal pregnant ni rasa cepat lapar. Drpd makan dlm kuantiti byk skali makan. Makan sikit2 Tp byk kali. Later into pregnancy lgi terasa. Makan sikit ke byk ke cepat kenyang. Tapi lapar pun cepat jgk. So better makan sikit byk kali. Smbil2 boleh control naik berat.

Pregnant ni sis mmg perut kita banyak angin, so kena elak ambil makanan yg boleh tambah angin lagi ye sis. teh apa semua hold dulu. banyakkan makan healthy food. Saya dah 4 bulan still macamtu, awal dulu selalu kentut, skrg ni asyik sendawa sampai muntah lah sbb banyak sangat angin

Perut berangin tu mungkin ikut orang juga, tp kerap lapar tu sama mcm saya awal mengandung dulu. Cepat lapar, cepat letih. Badan rasa tk bertenaga. Kalau boleh makan kerap tapi amount sikit. Sbb berat naik mendadak nanti kena bebel jugak 😂