Kad Pink Dan Scan Kehamilan

Hi mommies, nak tanya saya pgalamana pertama mgandung #7weeks ikut kiraan saya. Mana perlu saya dahulukan ke klinik swasta untuk scan atau pergi buat kad pink kat hospital kerajaan?? Sbbnya takut bila scan pg klinik terlalu awl untuk scan. Tq in advnd.

16 Balas

Kalau saya rituh, dah betul2 pekat line upt gi swasta dulu, mungkin sis kan nampak kantung je nanti. 8w keatas baru nampak heartbeat baby. Then baru gi kk bukak buku. Itu saya la. Kk tempat sis taktau la cane. Ikut sis la, kalau rasa was2 gi la scan dulu. Kalau rasa memang betul dah preggy, gi kk terus je. Nanti dorang buat app tuk scan pe semua. 😇

5y ago

Samasama