Kad Pink Dan Scan Kehamilan

Hi mommies, nak tanya saya pgalamana pertama mgandung #7weeks ikut kiraan saya. Mana perlu saya dahulukan ke klinik swasta untuk scan atau pergi buat kad pink kat hospital kerajaan?? Sbbnya takut bila scan pg klinik terlalu awl untuk scan. Tq in advnd.

16 Balas

sye 8w gi klinik swasta scan dh nampak dh pastu baru gi kk buat buku pink,tnjk scan tuh kat dia

5y ago

Ok sis.. Tq

Sy g buat dating scan d klinik swasta dlu masa 8w then bru buka buku pink masa 11w

Sy scan swasta dulu confirm, bru klinik KkIA 😅

Sy bt buku pink dlu, lepas tu scan pun kt klinik kerajaan. Kalau x nmpk kantung, diorg suh pi Gh tuk scan

mcm sy, sy g kk trus, tny nurse kt klinik ibu & anak, nk buka buku pink bila sesuai, die tny bpe mggu, sy jwb ikut kiraan sy je la, mase tu baru 6 mggu, then nurse suh dtg lg 2 mggu untuk buka buku. kirenye buka 8 mggu la...

Kdg kiraan sndri xbtul..sbb msa ovulasi tu kte xtaw ble..kna gi klinik dn scan bru taw dh bpe mnggu... Cm sy.. app nie kira dh 7w 6d..tp smlm scan bru 6w 1d... Bru igt mnggu dpn nk wat buku pink..kna tngguh tuk dlm 1-2 mnggu lg...🙄

5y ago

Aamiin...semoga Allah permudahkn urusan kte dn bkl ibu² yg lain nyer sis..inn sya allah...😇