Pertama kali 🥰

Hi mommies, nak tanya saya jenis period x teratur .. n da dkat 3 bulan xperiod .. tp dri bulan 10 lalu sya da start rasa sakit2 bdan .. awal bulan11 ni bru cek awl pagi .. dia kluar double line tp samar .. n bila cek mlm nya still nampak lg .. sy guna CB dia kluar 2-3 .. n bbrpa arini mmg line mkin terang .. minggu lalu ari sabtu p scan dr cek xnmpak lg tp dnding rahim mmg tebal .. cuma sya jd tnda tnya agak2 brpa week da bby n mmg kalu bdan berisi lmbat nmpak ke ?? sya risau bby x dlm rahim .. kalu luar rahim sllu ny kita rasa sakit n pdarahan tu bila ye ?? awal2 preg ke atau mcm mna ??

1 Balas

hai awak sama mcm saya masa awal kandungan dr suspek preg luar rahim tp pergi hospital dr suruh repeat scan lagi seminggu alhamdulillah ada je dalam rahim. dr kata saya jenis irregular period so ovulation pun jadi lambat. masa saya cek upt cb 2-3 weeks jugak so masa scan kandungan dalam 4-5 weeks mcmtu. nanti repeat scan lagi after 2 weeks insyallah ada🤲🏻