pembedahan cyst

Hi mommies, nak Tanya sape ade pngalaman ade cyst masa hamil, doktor Tanya smada nak operation masa awl khamilan or x....?...ade x yg amik kptsan utk operate? N risiko kguguran tu mcm mne ye?....

2 Balas

sy ada cyst sblm pregnant lg tp masa pregnant baru tau. sy operate masa 16minggu alhamdulillah ok je, baby pun sihat. kalau biar, cyst yg besar ada risiko utk pecah/terpintal which is lg bahaya utk baby & ibu

i think you should discuss this MATTER with the doctor.. sbb semua tu bergantung kepada size cyst n samada cyst tu membahayakan kandungan atau x