Breast pump

Hi mommies, nak tanya pengalaman untuk beli breast pump sebab sy anak pertama dan nak tahu perlu ke beli breast pump? And kalau perlu jenama apa sesuai untuk first mom yea..

9 Balas

saya pun first mom taktau nak beli brand apa. sy ikut nasihat cousin saya utk first time beli yg murah2 je sbb taktau apa yg kita nak. nnt dah kenal pump mcm mana suction dia etc baru beli yg kita nak invest. sy cadangkan sis pergi terus kedai nnt dia akan ajar part2 pump dan cara nak pakai

Bg sy perlu. In case kalau kita nk mandi ke, nk makan ke dan kita nk me time kejap tknk kasi baby nangis lama. Ddk sesaje pump la sblm makan atau mandi tu. Bila tgh mandi ke makan ke papa nya boleh susukan baby sambil2 tggu mama mandi tu 😊

Perlu kalau ibu bekerja. Untuk surirumah, pada saya tak perlu. Secara peribadi, saya lebih suka marmet (perah pakai tangan) berbanding guna breast pump kalau breast penuh. Bila anak di depan mata, utamakan direct feed daripada pump.

Yes perlu breast pump sis, utk first mom to be mcm sy tu hari nda sangka anak kena tahan di wad,susu bengkak dan memang perlu di pam kalau nda boleh demam, beli ikut jak kemampuan sis kalau sy beli di shoppee seja

Yes perlu. Even xkerja pon sebaiknya ada 1 breastpump in case kalau2 jadi bengkak susu. Lagipon, kalau2 sis ada urgent dan perlu minta sesiapa jagakan baby, kena ada susu spare utk baby.

If u are a working mom, yes memang perlu. But if u are a hw and no prob nak df baby anytime, better u beli silicone milk collector or marmet je. My fav pump is madela ❤️

sgt perlu.. takut nanti klau susu bengkak.. ssh xda breast pump.. kalau saya pkai jenama pureen ok jgk..

ye...perlu

perlu