Bawa baby 3 bulan keluar rumah

Hi mommies nak tanya pendapat boleh ke bawa baby yang nak masuk 4 bulan pegi taman? Macam nak piknik sambil tengok budak2 main playground. Atau ada had umur terbaik untuk bawa anak keluar bersiar2? Sebab mak mertua saya cakap tak boleh bawak ke taman tapi dia bawa anak saya ke Jakel takpe pula 😅 #seriusnanya #firstmom #firsttimemom

8 Balas

Baby ni kan sebenarnya lagi elok kita bawak dia keluar lagi2 waktu pagi. Bg dia terdedah dgn vitamin D semulajadi, hirup udara luar yg penuh dgn tumbuhan hijau. Bagus utk paru2 dia. Elakkan pegi tempat sesak, tempat yg ramai org sbb kita x tau mcm mana immune system dia. Anak sy 4 bulan sy dah bawak pegi bercuti, mandi swimming pool, bawak pegi pantai.

Boleh je. Saya baby sebulan dah keluar. Pakai carrier. Senang nk tgok ank yg lagi dua org tu bila saya pakai carrier. Klo stroller leceh sikit lg2 klo nk g taman .

Boleh sgt. Sy baby sebulan dh bawak ke taman. Bagus baby jd senang jaga bila bawak g mana2 less cranky. Tp Musim wabak ni make sure jgn pergi yg crowded.

yg penting jgn bg org lain pegang2 , sentuh anak sis ok kot.. sbb baby ni senang kena jangkitan.. stay safe jaga jarak

boleh kak sbb Kalau anak ddk rumah selalu stress jugak baby nanti. asalkan tempat tu tak sesak.

boleh...anak 2nd sy 4bln, sy bwk pegi krabi, pegi pulau² naik bot...🤭..skrg dh 6thn dh dia

rasanya bole da , janji tempat tuh tak sesak apa semua okay.

boleh.. tp jgn tmpt yg ada rmai org.