6weeks pregnant

hi mommies… nak tanya, normal ke baru 6weeks tapi baby bump dah mula nampak?

4 Balas

bump saya week 6 dengan week 13 mcm lebih kurang sama saiz 😂 tapi saya rasa awal2 dulu around week 6-10, perut saya selalu masuk angin. makin lama makin kurang masuk angin so saya rasa week 13 ni mmg saiz baby, bukan sebab kembung. saya pon perut kempis je dulu so mmg obvious bila perut dah start membesar. sokay dont worry 😁

ikut jenis badan. boleh jadi tp 6w selalu besar kacang so bump tak nampak selalunya tapi akan mula rasa seluar makin ketat

Bloated or buncit saja tu. 6w terlalu kecil, janin baru nk terbentuk.

2y ago

InshaAllah xde apa, just klu ada apa2 yg xkena, blh rujuk dktr ya. Meanwhile folic jgn lupa, limit aktiviti lasak, keep hydrated.

Bloated je tu, baby bump 16w ke atas baru ada