Baby menangis hantar pengasuh

Hi mommies, nak tanya normal ke baby 3 bulan nangis kalau hantar dkt pengasuh. Kalau bg dkt pengasuh je dia nangis, tp pengasuh kata dia nangis kejap je. Kalau mcm tu baby takut or tak selesa dgn pengasuh ke ye? Risau kot kot baby kerap nangis dkt situ tp pengasuh ckp tak, baby jd tak suka duduk situ. Atau baby dh kenal maknya jd dia sedih bila mama dia takde? Overthinking dah sy kot kot kena dera ke apa 😅

3 Balas

mcm ank sy, dia nangis bila dh masuk setahun gitu..sbb nmpk mak nya naik kereta babai. tp mmg kejap je nangis nya. pstu pengasuh update dia dh ok..ok lh. klu bby awk jenis clingy, mungkin lah dia akn nangis. tapi awk blh identify pengasuh tu ok or tak. dri segi tukar pampers, feeding time and fizikal bby tu