Gugur 5 weeks

Hi mommies. Nak tanya, kandungan saya gugur di usia 5 weeks. Soalan saya, perlu ke saya berpantang seperti orang bersalin? Terima kasih semua.

11 Balas

saya pernh gugur 6minggu..pntnglh bende2 sejuk berangin jgn mkn..ubat pun saya just minum manjakani..jgn mengurut..bile dh kering drah gugur tu n dtg period semula kire habislh pntangnye...biase tk smpai sebulan dari tarikh kita gugur tu kalaw period regular...rajin2 pnaskn bdan..insyallhh ok

2y ago

makna nye kite gugur,lps tu period mcm biasa ye sis?

sye pernah gugur awal..... sekurangnya berpantang 2 minggu... tp sye 3 minggu... sbb terkena bentan mse pantang... seksa... awk pantang la elok2 🤧

2y ago

Okay sis. Saya akan pantang jgk. Terima kasih sis ❤️

Sy dulu gugur masa 9w berpntang selama 22 hari. Paling tidak awk berpntang dua minggu pun dh ckup. Pstikan pantang sebaik2 nya. Jaga diri ya

Kena berpantang sis. Bertungku, urut, jaga makan, pakai stokin mcm org bersalin. Mcm sy buat 2 minggu je kalau lebih lg baik

Saya pernah gugur 8weeks. Entah la takde pantang apa pun. Asal makan makanan sihat, rehat secukupnya. Alhamdulillah ok je

Kena berpantang jugak sis.. sy pantang 1 mggu amik cuti. Kandungan masa tu pon 5 week gugur. Moga ade rezeki lg lepas ni

Sya tkda penglaman lh, tpi kakak ipar sya pernh gugur, Dan dia berpntang 2 minggu

2y ago

Okayy. Terima kasih sis. ❤️

saya pon 5 week,keluar darah mxm period je..fikir jgk nk berpantang ke?

Pantang 2 minggu.. Saya pernah gugur 2 kali..

Kena berpantang sis 2minggu🥰