Stock susu

Hi mommies, nak tanya kalau kita pump susu dekat office, balik tu susu boleh letak dlm freezer utk buat stock tk? Or kena letak dlm chiller je? Thank you :)

2 Balas

Bole terus letak dalam freezer. Nak letak dekat chiller pun boleh untuk kegunaan keesokkannya sebab takperlu dicairkan kan. Susu tahan sehingga 4 hari. 😊 Boleh follow fb sy: Fadzielah Ayub, Malaysian Breastfeeding Peer Counselor Boleh follow fb sy: Fadzielah Ayub, Malaysian Breastfeeding Peer Counselor

Hai.. Better u letak dkt chiller dulu lpas tu br letak freezer..

4y ago

So maksudnya balik office, i letak dulu chiller then baru transfer freezer kan? Nak letak brp lama eh? Hehe