Pergerakan baby

hi mommies! nak tanya. kalau baby bergerak dalam perut start berapa bulan??

47 Balas

Ank pertma 5buln keatas bru trasa gerak2 Ank ke2 3buln dh mula trasa sekrg mngndg Ank ke3 nk msuk 3buln dh mula trasa begerak2...brgntung kkuatn bby bergerak jgk...😘

Sy msa 17week.. Perut tebal sikit hihi.. Ada jugk rasa dea gerak2 sikit.. Bergntung pasa intividu masing2.. Ada yg rasa awal.. Ada yg rasa lmbatt..

Sy start rasa baby bergerak dlm usia kandungan 15 weeks mcm tu... Tp xsemua sama... Ada yg rasa cepat ada yg lambat...

mcm sy 5 bulan lbh mcm tu dah rsa dah bergerak dlm prut 😊 rsa rindu kenangan dia tendang2 dlm prut

skrg sy 20wek++ xrs pn lg..hehe..rs mcm letup2 je prut ni..ank 1st..tnye doc katanye nrml..

Wlwpon soaln ni 10 buln lps dh lma,,saya nk jwb jugk hihi saya 24 weeks bru rasa..sis msti dh bersalin kn

3y ago

Maaf baru start bukak apps balik 🤣 alhamdulillah sekarang babyboy (dah keluar baru tahu gender) dah setahun 4 bulan 🥰 due bulan 4/20 tapi dia nak keluar awal bulan 3/20.

sy start 18-19 week ..gerakan slow ja..mcm angin..skang dah 33 week xboleh tido mlm..hihi

Dlm 15w, tpi x terasa sgt.. Skrg masuk 19w, ms dh mkn tu dia mcm aktif sikit. 😊😊

Sy ad mula rasa 16week skrg da 25week da nmpk skit2 kt perut bila bby xtdo

Sy 17w rasa denyut tp lembut jrle n slow. Skrg 19w bru terasa kuat.