Rasa macam senggugut 38w 3d

Hi mommies. Nak tanya due saya 9.8.23 now rasa mcm senggugut kt bawah perut. Makin kerap pula. Tapi sakit dlm 45sec. Perut tak mengeras sgt. Pagi tadi ada juga mcm lendir keputihan tapi x banyak pun. Start pagi dalam 2jam pattern dia. Now kerap hampir 10min sekali. Lendir darah takde pun. Ni ke yg dinamakan brixton hicks? Sakit tak selesa nak tido. Berjalan okay lagi. Hmmm perlu ke hospital atau tunggu dulu?

3 Balas

Hai sis boleh ke hospital untuk check. Macam saya keluar lendir darah koko sikit tapi tak ada contraction terus ke hospital. Dokter check dah ada bukaan 2cm. Tapi dokter bagi balik dulu sb saya tak ada contraction yang kerap dan air ketuban tak leaking. Kalau contraction yang kerap dan agak berat bukaan akan cepat lagi. Better jumpa dokter.

Sama Rasa macamtu..sakit mcm mula2 dtg period..sy due 10/8.. harini pulak Rasa perut asyik memulas je tp xkeluar pun.. kdg2 dtg mengeras..

sis tu macam contraction tu . sis terus ke hosp