Hi mommies

Hi mommies nak tanya, dari smlm kerap rasa perut mengeras and mild senggugut. Saya cuba track guna ni. Jarak dia dekat dan tidak semakin sakit semakin sakit. Tp boleh dikatakan banyak kali juga dari pada sebelum ni. Normal ke ya? Selamat berpuasa semua.

Hi mommies
2 Balas

Kalau cuma mengeras dan x berapa sakit, mungkin tu cuma braxton hicks/false contraction. Kalau true contraction, sakit dia lagi kuat, dari depan sampai ke belakang dan x hilang walau kita ubah position. Kalau puan risau, boleh pegi terus ke hospital utk cek

sis ada rasa sakit pinggang? ada keluar air atau darah? kalau sy nak bersalin,rasa sakit perut ke belakang,badan menggigil,rasa nak berak. pegi hosp tau² memang dah ada bukaan cm. 3 anak sy semua tanda mcm tu

2y ago

Takde sis, cuma rasa mengeras di perut dan rasa mcm senggugut. Tp saya boleh tahan lg. saya baru 34week sis 🥲 tp boleh di kata kan setiap kali tukar position atau 1-2jam mmg mngeras