#firstbaby

Hi mommies! Normal ke rasa cramp2 kat bawah perut macam senggugut tu? Saya 6week pregnant and hari ni rasa sakit macam senggugut tu tapi mild je. Worried. First baby.

25 Balas

sama dgn saya sis, rasa cramp mcm nk senggugut juga memula sebelum check upt ingat nk period, tapi tgk date dh lewat 4hari alhamdulillah check upt positive now dah 6weeks first baby juga and i think its normal selagi rasa ta teruk and bleeding, saya rasa masih okay sebab cramp tu sekali sekala ja saya rasa

Normal. But if it is too hurt just go to clinic and do check up. I experienced once. Cramp sgt2 bila pergi hospital and buat urine test doctor kata kena kencing kotor and they provide antibiotic. Don't forget utk consume folic acid every day:)

Normal sis saya pun rasa cramp2 bawah perut masa 6week . dr kata sebab anak first mmg macmtu . tapi kalau teruk sangat better check clinic laa 😘

Normal tapi best untuk check dengan doc. I also experience cramp. Doctor diagnose threatened miscarriage. Lepas tu kasi makan ubat Duphaston then takde cramps lagi.

5y ago

sis sy pon 7week rase crem mcm sengugut tu.g klinik dokter bgi ubt kuat rahim.ade effect x ubt tu sis.

Saya pun macam sis. Ingatkan nak period rupa rupanya dah pregnant. Maybe sebab dia nak menempel dekat rahim tu proses menyakitkan macam nak period

Sama sis. Saya pn rasa mcm mild senggugut masa week 6. Tapi sy dah week 9, rasa tu dah hilang. Jangan risau risau ye 😁

5y ago

Sama la rase tu dah hilang

Its normal bcs perut you nak stretch, banyakkan minum air tau, kalau sakit sangat tuam kat bahagian yg sakit ok

5y ago

Most welcomeee

Normal. Tapi kalau seharian sakit macam senggugut, sakit je berterusan. Pergi check ya dekat Dr ya..

Normal sis. Dlu sya blm taw pregnant..ingatkan masuk angin..kembung..rupanya 6 weeks pregnant 😅

Sy pun ngan rasa skrg...mcm sengugut,mcm nak buang air besar pun ada..skrg dh 18weeks..