sering sakit pinggang kandungan baru 14weeks

Mommies nak tanya boleh ke sapu yoko yoko ataupun tampal salonpas di belakang badan/pinggang eh?

6 Balas

X boleh sis. Klu dh x thn sgt guna mnyk yu yi ke atau mnyk utk baby yg x kuat sgt. Apa² yg kita sapu kn meresap dlm liang roma then msk dlm pembuluh drh, if ada bhn² kimia yg merbahaya msk akn beri kesan kt baby, sbb yg supply drh ke bby tu ibu. Apa² pn boleh ty yg pd yg lebih pkr ☺️

5y ago

Okay saya try nanti. Thankyou ya 😊

klu pregnant jangan la sapu ubat dekat perut pinggang ke risau laa entah apa apa jadi nanti tido pebetul la bantal belakang badan ke, klu ta pun letak tuala suam ke, hotpack ke sekurangnya tade ubat kan

5y ago

Oh yeke. Okay thankyou ya 😊

Klu sy lahh .. sy xberani sapu apa² minyak dekat pinggang or perut....... tempat lain sy sapu 😅

5y ago

Yeke hehe thankyou ya 😊

X blh sis.. Dkt salonpas blkg pek tu pn ade tulis x sesuai utk ibu mengandung..

5y ago

Yeke thankyou ya untuk info 😊

Kurangkan angkat benda berat2

A ah same dgn saya