Berat bayi 3 month

Assalamualaikum... Saya nak mintak pendapat macam mne nak naikkan berat badan baby 3 month, sekarang berat badan baby Sy 5kg BMI tak cantik. Doktor minta berat Baby 3 month da 6kg or 7kg boleh bagi pendapat ibu 2 yg Alami masalah seperti saya..

3 Balas

Maksudnya baby awak umo 2 bulan berat dia 5 kg ke? Boleh thu ke panjang baby awak berapa, sbb kalau 2 bulan 5 kg should be okay sis, sbb anak sy umo 2 bulan 5 kg juga bmi dia cantik juga. Ke macam mana sis?

10mo ago

bmi dia berapa sis?

Aik. baby saya 3 bulan 5kg jugak doktor kata normal je. bmi pun normal. lain doktor lain eh fahamannya

9mo ago

yup sis.. BMI anak tak cantik.harap 2 2 minggu lagi nak check up berat dan BMI anak normal amin.

baby lahir berat berapa sis ?baby girl ke ? fully bf ke ?

10mo ago

baby lahir berat 2.60kg baby boy tp da tak Bf skrg Sy BG Fm je