Alahan first pregnant

Hi mommies, nak tanya, apa boleh buat kalau tak boleh minum air kosong ya? Dulu2 sebelum pregnant mmg sejenis kuat minum air kosong, skrg kalau minum 2-3teguk,mesti rasa nak muntah 😢😢 air buah2 pun tak boleh, air milo or susu jee boleh minum. Kadang2 lepas makan rasa macam makanan tersekat sebab tak dpt minum air kosong huhuhu #8weeks4days #firstpreganancy

1 Balas

Sama mcm saya, sblm hamil 2 ke 3 liter boleh minum air kosong. Awal pregnant kurang minum air plg sikit 1 liter je. klu minum segelas boleh loya, pernah muntah air. So sy minum air suam 3 teguk perlahan2 ikut sunnah Nabi lillahi taala. Asalkan sampai 1 liter ke 2 liter sehari. klu x dpt minum air kosong boleh je minum air buah, paling light, air lemon, air limau.. air manis2 lg buat sy loya