Air susu

Hi mommies! Nak tanya, air susu korang start kluar time usia kandungan brapa bln? Normal x preggy 8 bln air susu blum kluar?

41 Balas

Slalu bersihkan nipple tak? Air susu ni bkn nya kita tunggu je dia klua sendiri 😂 sy pon perasan ada susu masa bersihkan putih2 kt puting tu.. org kata tu susu yg dh kering.. sy ingt kn mula2 daki.. tp 1 hari tu sy bersihkan, tibe2 klua titik2 kecik air kaler kuning2 putih.. terpegun kejap tngok susu sendiri 😂 bru percaya yg putih2 kering tu mmg susu.. perasan masa 24w

Saya pun tertanya2 soalan yg sama. Skrg dah 28w takde tanda2 nak keluar susu lg. Dulu2 masa belas2 week pregnant, ada jugak kadang2 rasa berdenyut kat breast. Ni takde langsung. Sy selalu bersihkan waktu mandi tp mcm susah nk tanggal kn. Ada putih2 mcm kerak pastu lokasinya tu mcm dalam nipple. Bukan kat permukaan luar. Nak kena picit2 korek bg keluar ke?

5y ago

Hopefully ada susu. Sy mmg excited nk susukan bby. Kalau boleh taknak bg fm. InshaAllah ada rezeki susu utk bby kita semua.

Saya masa 6bulan da ada susu sikit . nurse check masa 7bulan , dia bgtau susu bnyak . siap ada susu kolestrol yg elok utk bby . nurse pesan jgan buang sebb org tua slalu ckap tu bengkak susu tp sebenanyaa bukan . tu susu yg pling bgus utk kesihatan bby . baik utk lancarkan usus bby .

Masa 28week mmg dh keluar air jernih je. Lagi2 kena sedut. 😅 Lpas tu sentiasa keluar kalau pegang or picit. Risau pulak baby keluar habis stock😂😂😂😂 Skrg dh 38week,dh start keluar kaler putih susu

Saya masa anak first memang tak keluar sampai la bersalin, walaupun selalu bersihkan nipple . 5 tahun kemudian saya pregnantkan anak ke-2, masa 29w dah start keluar susu sikit..

air susu saya keluar hanya selwpaa beberapa bersalin sampai luka puting susu kerana anak tidak berjaya untuk mendapatkan bekalan susu yang dikehendaki dan terkena demam kuning

masa pregnant haritu husb saya selalu urut bahahian belakang leher dan area tulang belakang alhamdulillah baby dah sebulan skrg susu melimpah ruah boleh buat stock dlm peti

saya 7 bulan dah ada susu, tu pun saya perasan sebab saya try picit kat puting, tngok ada keluar cecair kat puting warna mcm jernih, cuba awak buat, mana tahu dia keluar.,

Xpe klu xkluar lg sis..tp blh dh urut2 bhgian puting dan aerola tu wktu mndi..utk lancarkn saluran...utk mngelakkan blocking..buat urutan bulatan je sis..

5y ago

Dont worry ok..hormon kita akn hasilkn sudu utk bby lahir nnt...juz jgn stress je

kalau air susu tu keluar jangan perah. lap kan. saya 4 bulan dah keluar. ada je sesetengah tak keluar langsung. tu tak bermakna dia takde susu.

5y ago

Yeke.. Hehe.. Saya takot nk picit.. Saya dh 4bulan.. Tapi so far belom ade lagi keluar.. Hehrhhr