Bekerja masa pregnant

Hi mommies.. nak tanya, ada tak mommy2 yang rasa macam saya. semakin hari semakin hilang rasa mood nak bekerja.. asik nak baring je.. this is my first pregnancy.. dah masuk 5months.. rasa takda mood lansung nak kerja.. penat je rasa badan.. is it normal? saya dah 4tahun bekerja dekat company ni.. after pregnant dah mula rasa macam nak resign.. ada tak mommy yang dalam situasi yang sama macam saya..

68 Balas

Normal rasanya. Kita jadi malas sebab mood kita tak menentu bila pregnant. Lagi dekat nak bersalin lagi rasa nak baring jer

Samala saya ni kandungan 1st da 22weeks macam malas takda mood nak benti sayang pulak da kerja dari awal 2015 😭

hi sis, saya baru, 14weeks, 1st baby jugak, tp mmg rase mcm nak resign... rase mcm tak larat, ngntuk smua ade..

Sama dear..sy pun kdg2 macm mood hilang.dpt suami pulak.ckp xnk keje cuti je lah katanya..aih 😅.sabor je..

Saya baru resign. Mmg xde mood nak kerja. Badan cepat letih dan rasa nak baring. Alhamdulillah suami faham.

yup sy pun stress kat tmpt kerja n lg2 berjauhan dari suami. Hari2 rasa nk berhenti kerja n give up

Samalah sis,sy pun sejak pregant ni rasa malas mau keja.kalau xfkr adk sy yg masih sklh berenti dah ni.

Baru je resign. Da xmmpu lg .keje berdiri n panjat2 wlupun prgnnt dgn kaki bngkak sakit tiap2 ari 😢

sy thun lps..bru je letak surat resign sbb nk jga kndungn...keesokkn nya sy kguguran..sedih xterkata

hi, sy 10 weeks.. mmg btol rse mls sgt nk kje.. asyek ngntok n lapar je.. nsib baik bos memahami