Bekerja masa pregnant

Hi mommies.. nak tanya, ada tak mommy2 yang rasa macam saya. semakin hari semakin hilang rasa mood nak bekerja.. asik nak baring je.. this is my first pregnancy.. dah masuk 5months.. rasa takda mood lansung nak kerja.. penat je rasa badan.. is it normal? saya dah 4tahun bekerja dekat company ni.. after pregnant dah mula rasa macam nak resign.. ada tak mommy yang dalam situasi yang sama macam saya..

68 Balas

Sameeeeeee.... Rase mcm penat sgt. Kalau blh time lunch tu tanak pegi makan. Nk tidoo je rasenye.paling malas nk kene bangun pagi2.. Alahaaaiii.. Lemau je rase.

Hai.. Iya, saya pun mcm tu...asyik nak tido ja... Tapi, nasib baik la keja...kita paksa otak tuk tidak tido... If d rumah ja, byk lagi penyakit yg datang nanti...

Ye sy penah mngalaminyer.. pregnnt anak yg ke 3 mls sgt2 nk bsiap pg kj.. now sy btul2 resign n jd suri rumah spnuh mse dh hmpir setahun usia ank dh 8 buln skrg

Sama ..semua ibu pregnant mcm tu.. Mood down utk ke tempat keja.. Tapi kena buang sikap malas tu.. Puan mesti kuat.. Menjadi ibu yg berkerjaya..💪

Saya pun tgh bekerja, rasa malas tu xda la sangat cuma moody je la kdg2 dengan customer.. Hahahahahahaha kaki pula dah stary bengkak.. Sabar jela..

Sama.. Sy pn makin hari makin xde mood nk kerja.. Tp paksa kan diri jugak kerja.. Sbb kalau x kerja xde income sendiri masuk.. Huhu bertabahlaa

Samela. Dahla baru 9 mngu. Tmpat keja plk jnis x paham. Tpi kena tahan jgk. Sbb x stabil lagi. Baru kawen, pastu bunting pelamin.

Sama lah sis... Rse nk tdo je... X larat rse...tapi gagah kn diri jgak... Selalu sgt cuti smpai cuti dh habis... Terpaksa unpaid leave

Lepas satu bulan cuti sek. Balik kerja rasa penat betul. Susah naik tangga 4tingkat. Lagi -lagi kena ajar budak tahun satu pula.

Sama dgn sye. Smgu xpnh penuh da skrg sejak masuk 3rd trimester ni. Dgn xlarat dgn xde mood lg. Huhu xtau la ape nk jadi ni.