1st appointment

hi mommies. nak tanya, ada diberi botol urine tu kan bawak balik pegi rmh. pd hari appointment tu, boleh ambik urine awal pagi dkat rmh kh?and sy perlu berpuasa kh utk ambik ujian darah?

2 Balas

Kat Labuan, klinik desa tempat sy ada bagi botol urine. Boleh ambil urine siap2 pagi di rumah sebelum ke klinik, senang. Kalau di KL tiada kena bagi botol urine tu. Di klinik ja kencing. Ujian darah utk apa? Kalau nurse ckp ada mau minum air gula, kena puasa. Kalau ambil darah saja, tidak payah puasa.

5y ago

owhh saya dkat klinik kuching sini.. tak tau pula check drah utk apa.. doctor pn xda pesan apa2... thankyou utk info ya sis..

Ada bawa balik rumah ke? I dulu checkup tak pernah pula diberi bawa balik rumah, dia bagi pagi tu terus kencing je 😅😅 then hantar makmal

5y ago

ada.. misi ckap tiap kali jumpa bawak btol yg sma..