UPT NEGATIVE

Hi, haritu sy pergi klinik utk confirm pregnancy, so 1 hour before sy pergi klinik, sy dah bt bt upt dkat rmh and confirm dua line terang. Bila saya smpai di klinik, sy saja taknak bgtau dr yg sy dah bt upt dkat rmh. sekali lg sy bt dkat klinik. dlm masa satu minit after ambik air kencing, dr terus panggil. and dr cakap negative :( taktau kenapa ? rasa sedih sgttt. ni upt yg saya bt dkat rmh

UPT NEGATIVE
18 Balas

better pergi kerajaan masa saya pergi klinik sbb demam cek kat rumah positif pergi klinik tunjuk dia ckp x betul. geram je. dia scan pastu terus ckp xde masa tu baru lagi 3 weeks + , hampa rasa. malam tu demam teruk mak bawak pergi spital masuk air 3x,urine,amik drh. scan juga, alhamdullilah doc ckp positif. dpt asid folic skali.

P klinik lain. Sy pon cmtu jugak even dh test 4x kt umah. Dtg nk sahkn kt klinik swasta negatif (1 line je) . alat upt dia tak sensitif and tak accurate mcm kite beli dekat watson/guardian tu 😂

sama mcm sy.. dh la doc kata upt negative siap dy ckp sy mandul lagi. sebb 2 tahun khwin xde ank lagi.. pegi klinik lain alhmdulilah positif.hr ni dh 13 week sy pregnnt.

5y ago

Kan..sakit hati boleh stress bila doktor cakap macam tu..rasa macam Kita tak layak mengandung nak2 bila dia tahu kita dah lama kawin tapi lum pernah mengandung

doktor yg bermasalah tu.....sy lps cek kat rumah,sy terus bw upt tu sekali ms g klnik n mintak dok wat scan shj n pastikan pundi kencing penuh tuk mudah nmpk janin...

Sama jgak mcm saya.. Cek dekat rumah naik 2 line.. Pergi cek klinik negatif.. Saya xpuas hati, pergi cek klinik lain pulak alhamdulillah positif..

Puan bawa je upt puan tu kat klinik keesokannya.ckp je sy Chek kat umah ada 2 Line .tnjukkn bukti tu kat nurse.mana tau blh scan kat klinik tu.

sya mcmtu laa .. pegi klinik negatif .. seminggu lpastu pegi hospital kejut2 positif .. dah 7 minggu dah kandungan .. blh try check tmpat lain

Pergi klinik kerajaan terus..seasta ni..kdg dia cek apa yg kita suruh tak ditil..tapi semua kena bayar.

sama jugak macam saya .. tapi saya try p klinik lain , alhamdulillah positive .. take care ya sis ❤

Pergi klinik lain..pendapat doktor pun lain2.. in shaa Allah..dah ada tu..jaga pemakanan