Senaman utk mudahkan bersalin

Kawan2, nak Tanya la, week berapa yg sesuai utk buat senaman2 utk mudahkan bersalin tu? Sy baca yg buat awal sangat, terberanak awal. Ada jgk yg buat awal tapi overdue. Korang buat start week berapa?

2 Balas

kalau sy,sental2 lantai toilet dlm posisi mencangkung,buat kerja2 rumah,jalan² sekitar halaman rumah biasa sy buat dr awal pregnant sampai dekat bersalin. tp tengok juga la kalau alahan teruk,memang baring ja sy. bila alahan hilang baru sy bergerak mcm biasa. tp hujung² pregnant tu memang sy kerap bersama suami,pancut kt dlm ya. tiada senaman khusus ibu hamil yg sy amalkan. cuma bergerak mcm biasa ja. Alhamdulillah,semua proses persalinan sy berjalan lancar. tak overdue,dan sakit contraction paling lama kurang dr 5 jam ja lepastu bersalin

3mo ago

kerap bersama suami tu start bulan ke berapa sis? boleh tahu?

I see. thank you 🥰