A Curious Mum

Hi, mommies.. nak tahu bila baby uolls start berjalan ? Baby saya dah 13 bulan dan belum jalan.

9 Balas

Umur 11 bulan & 10 bulan dah start berjalan. Don't worry. by the time anak masih belum jalan umur setahun 6 bulan, silakan consult jumpa dengan doctor paediatric. sementara ni usaha, bawa anak stimulate sensory dia. tapak kaki dia bawak pijak rumput, pasir. grounding is the best thing. semoga dipermudahkan urusan Puan 🤲🏻🥰

Keep on stimulate and do activities that can helps your baby to walk. If by 18 months your baby still have difficulty to walk, need to consult with paedtrician.

1st baby sy berjalan tanpa bantuan masa usia dia setahun 2bulan. sebelom tu dia berjalan bertatih dulu. kirah jalan jatuh then dia bangun jalan jatuh.

11 bulan gitu. Tapi kalau dah nampak panjat² kerusi ke apa² je lah yang dipanjat tu dah slowly nak berjalan dah tu.

Mine was roughly abt 14months. Once baby dah jalan, lajuuuu weh kadang2 no brake 🤣

12mo ago

Ye dah macam marathon. Tapi, mummynya tak kurus2 pun HAHA

bby sy 13bulan masih bertatih. bila lepas tgn dia terus duduk.

12mo ago

haha sama lah tu. tapi Ayahnya rajin bawa tatih keliling rumah. skrg boleh la berdiri xde bantuan..melangkah satu dua tapak.

ank plg cepat 11 bulan..plg lambat 1 tahun 6 bln

12mo ago

Noted 👍

anak saya 10bulan dah start bertatih

Mine 1y 2m start berjalan sis