size tak sama dengan umur

hi mommies .. just nak share . semalam check up kat kk , Dr detect baby kecik dari umur yang sepatutnya 🥲 .. saya sekarang 28 minggu tepat , tapi semalam scan size baby 26 minggu 3 hari macamtu. sedihnya kita bila dapat tahu. mommies boleh share tips tak macam mana nak normalkan balik perkembangan baby? saya makan okay. berat badan saya pun dalam masa sebulan naik 4.5kg .. berat baby pun sepatutnya dah masuk 1kg tapi baru 800 gram .. saya risau , stress jugak memikirkan 😔

2 Balas

mcm sy la sblm nie dr awl week lari 9 hari dr due date tp doc ckp normal je lari smngu 2 to...msk 27w scan 5d dr detect pulk perut baby kecik dr week n berat kurng..klo ikut graf pertumbuhan...tp biasanya dr akn repeat scan after 2w sb kdg2 baby blh kejar..lg2 nk msk trim 3 baby cepat mbesar ..lpas 2w scan balik baby blh kejar je...sblm nie sy gdm so cntrol mkn...lpas dr ckp bby kecik terus sy mnum susu bnyk2...

try minum susu anmum mom yg mgandung punya cpt je bby membsar.sya dulu 7bln bby kcik bru 750g dok suruh minum susu bby lahir cukup bln 3.3kg